Pininfarina logo
Pininfarina, ontwerper van auto`s en keukens uit Arnemuiden
   
 

Het bedrijf Pininfarina staat vooral bekend als ontwerper van Ferrari`s. Zo heeft Pininfarina een hele reeks modellen ontworpen voor deze fabrikant. Zo ook onderstaande 612 Scaglietti "K". Naast Ferrari werken ze echter nog voor tal van andere bedrijven. Zo hebben ze samen met Giugiaro de Alfa Spider ontworpen, dit ontwerp was zo goed dat deze auto werd uitgeroepen als cabrio van het jaar 2006 op de autoshow van Geneve. Of wat dacht u van de Alfa Brera? Zelfs de Volvo C70 cabriolet is in samenwerking met Pininfarina ontworpen.

Met dit in het achterhoofd is het dus niet zo gek dat Pininfarina ook gevraagd wordt om keukens te ontwerpen. Inmiddels heeft Pininfarina vijf keuken modellen ontworpen die door fabrikant Snaidero worden gefabriceerd. Met name in model Ola komen veel stijlkenmerken terug die we ook zien bij de door Pininfarina ontworpen auto`s.

   
  Ferrari 612 Scaglietti by Pininfarina
   
   
 
Snaidero keuken Ola by Pininfarina (showroom RJ)

Hiernaast ziet u een foto van de Ola zoals die in 2000 door Pininfarina is gerestyled voor Snaidero. Inmiddels is de volgende generatie Ola (de Ola 20) gepresenteerd (in productie begin 2011). Aan het golvende lijnenspel van de Ola ziet u hoe de keuken aan zijn naam komt. Ola staat namelijk voor golf.

Het model Acropolis wat Pininfarina ontwierp voor Snaidero is trouwens weer een totaal andere variatie op het ronde thema. Hierbij is er een compleet ronde keuken gemaakt waarbij alles gecentreerd is rondom de gebruiker.

Met het ontwerpen van keukens heeft Pininfarina trouwens ook prijzen gewonnen. De "Good Design Award" is bijvoorbeeld uitgereikt door het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design voor het model Ola.

Meer informatie over de Pininfarina keukens vindt u op deze pagina. Op de site van de Snaidero Concept Store is trouwens ook een aparte pagina gemaakt voor de aanbiedingen van het merk Snaidero.

Dichtbij de Arnemuidse vestiging van Snaidero vindt u trouwens ook de showroom van de Alfa garage in Goes. Bij deze showroom kunt u de Alfa Spider en Alfa Brera bewonderen. Eénmaal per jaar komt al dat moois trouwens samen op het Midzomer Event op het vliegveld van Arnemuiden. Ter gelegenheid hiervan zorgt Automondo ook voor enkele Ferrari`s zodat het "Made in Italy" gevoel helemaal compleet is.

Uiteraard heeft Pininfarina zelf natuurlijk ook een interessante website, u kunt deze hier bekijken. U vindt er bijvoorbeeld informatie over de nieuwe Hyperion, een auto die afgeleid is van de Rolls-Royce Drophead Coupe. Of wat dacht u van de Maserati Quattroporte Automatic?

Het zou natuurlijk kunnen zijn dat u het leuk vindt om te weten wat nu de link is tussen Ferrari en het mooiste zakenvliegtuig ter wereld. Kijk dan gerust op deze pagina die we hebben gemaakt.

   
   
    Neem contact op met uw Snaidero dealer.
Diverse keukenaanbiedingen van uw Snaidero dealer!
 
       
       
    Bekijk hier onze collectie met inbouw apparatuur voor uw nieuwe Italiaanse design keuken. De Snaidero Concept Store is gespecialiseerd in het Duitse merk Neff.