Paolo Pininfarina
Pininfarina
   
 
Paolo Pininfarina

Paolo Pininfarina is de topman van Pininfarina S.p.A., een wereldbekend bedrijf wat ontwerpen maakt voor autofabrikanten als Ferrari, Rolls Royce, Fiat en Alfa Romeo. Naast auto`s houdt men zich ook met interieur ontwerpen bezig. In die hoedanigheid heeft Paolo Pininfarina een jarenlange relatie met Snaidero.

Paolo Pininfarina is geboren in Turijn op 28 augustus 1958. Voordat hij bij Pininfarina aan de slag ging heeft hij in Amerika gewerkt voor Caddilac en in Japan voor Honda. Vanaf 1987 ging hij leiding geven aan een design afdeling van Pininfarina S.p.A. voor o.a. interieurontwerpen. Sinds 12 augustus 2008 geeft Paolo Pininfarina leiding over geheel Pininfarina S.p.A.

Pas in 2002 hebben we Pininfarina voor het eerst ontmoet. Het is een aimabel persoon, ook geïnteresseerd in de mening van de verkopers van zijn producten.

Met het model Ola (Italiaans voor golf) heeft Pininfarina in 1996 het bekendste model ontworpen voor Snaidero. Inmiddels is het model al jarenlang in productie en is het een soort cult object geworden. In het jaar 2000 heeft Pininfarina een restyling gemaakt voor de Ola om het model wat strakker te laten lijnen. Met de Ola won Pininfarina ook gelijk een "Good Design Award" (net als later met de Venus).

 

 

In 2000 heeft Paolo ook een restyling gepresenteerd voor het model Idea. De restyling van dit model werd in Nederland gelijk een succes omdat het een strak ontwerp is en zodoende goed aansluit bij de in Nederland overheersende smaak. Met de Idea heeft Pininfarina een trend ingezet die door veel collega`s later is overgenomen.

Het model Viva is ook door Pininfarina ontworpen maar is in Nederland helaas niet veel verkocht en op een gegeven moment is het model dan ook door Snaidero uit het assortiment genomen.

 
Snaidero Venus by Pininfarina
 

In de designer wereld is het model Acropolis veelbesproken. Deze keuken is volledig rond, alles is gecentreerd rondom de gebruiker. De keuken is uiterst compleet uitgevoerd, een computer monitor behoort zelfs tot de mogelijkheden. Op dit moment is de Acropolis de kostbaarste keuken in het Snaidero assortiment. Omdat het zo`n exclusieve keuken is heeft Snaidero besloten dat de montage van deze keuken alleen uitgevoerd mag worden door de Italiaanse monteurs van Snaidero zelf. Op onze productpagina Acropolis vindt u een digitale folder en film over dit spraakmakende ontwerp van Pininfarina.

De Venus is het allerlaatste keukenontwerp van Paolo. Ook hier komen zijn kenmerkende ronde vormen in terug. Bij deze keuken heeft Paolo deuren toegepast van 28mm dik. In tegenstelling tot de Ola worden er juist hele dunne aanrechtbladen toegepast. Veel nieuwe toepassingen zijn bedacht voor deze keuken zoals nieuwe materialen (leer effect deuren "microtouch") en technieken. De Venus is aanzienlijk goedkoper geprijsd als de Acropolis.

 
 
         
   
Foto gallery Pininfarina:
 
       
Ola by Pininfarina
Venus by Pininfarina in zwart microtouch
Afzuigkap Venus by Pininfarina
 
Naar het overzicht van de actuele Snaidero modellen
 
  Neem contact op!