Pininfarina
 
Paolo Pininfarina
   
Paolo Pininfarina, de ontwerper van verschillende Italiaanse design keukens van Snaidero.

Paolo Pininfarina is de topman van Pininfarina S.p.A., een wereldbekend bedrijf wat ontwerpen maakt voor autofabrikanten als Ferrari, Rolls Royce, Fiat en Alfa Romeo. Naast auto`s houdt men zich ook met interieur ontwerpen bezig. In die hoedanigheid heeft Paolo Pininfarina een jarenlange relatie met Snaidero.

Paolo Pininfarina is geboren in Turijn op 28 augustus 1958. Voordat hij bij Pininfarina aan de slag ging heeft hij in Amerika gewerkt voor Caddilac en in Japan voor Honda. Vanaf 1987 ging hij leiding geven aan een design afdeling van Pininfarina S.p.A. voor o.a. interieurontwerpen. Sinds 12 augustus 2008 geeft Paolo Pininfarina leiding over geheel Pininfarina S.p.A.

Pas in 2002 hebben we Pininfarina voor het eerst ontmoet. Het is een aimabel persoon, ook geïnteresseerd in de mening van de verkopers van zijn producten.

Met het model Ola (Golf) heeft Pininfarina in 1996 het bekendste model ontworpen voor Snaidero. Inmiddels is het model al jarenlang in productie en is het een soort cult object geworden. In het jaar 2000 heeft Pininfarina een restyling gemaakt voor de Ola om het model wat strakker te laten lijnen. Met de Ola won Pininfarina ook gelijk een "Good Design Award" (net als later met de Venus). In 2010 heeft Pininfarina de Ola opnieuw gerestyled, dit werd de Snaidero Ola 20. Een interview met Paolo i.v.m. de Ola 20 presentatie vindt u hier.

 
 
 
 

De Viva die Pininfarina voor Snaidero heeft ontworpen. Mooi detail van deze keuken zijn de dikke deuren met komgrepen.

In 2000 heeft Paolo ook een restyling gepresenteerd voor het model Idea. De restyling van dit model werd in Nederland gelijk een succes omdat het een strak ontwerp is en zodoende goed aansluit bij de in Nederland overheersende smaak. Met de Idea heeft Pininfarina een trend ingezet die door veel collega`s later is overgenomen. In 2012 heeft Pininfarina trouwens opnieuw een restyling verzorgd voor de Idea, deze versie heet de Snaidero Idea 40.

Het model Viva zoals u hiernaast ziet is ook door Paolo Pininfarina ontworpen. Door de dikke "bolle" deuren kon er geen gewone greep op deze designer keuken gemonteerd worden. Vandaar dat Pininfarina gekozen heeft voor een hele mooie komgreep (met zijn naam er natuurlijk in). Voor de wandkasten is gekozen voor een greeploos systeem.

In Nederland is de Viva van Snaidero helaas niet veel verkocht en op een gegeven moment is het model dan ook door Snaidero uit het assortiment genomen. In Amsterdam hebben we trouwens onlangs nog een eerder geleverde Snaidero Viva een "midlife update" gegeven.

 
In de designer wereld is het model Acropolis veelbesproken. Deze keuken is volledig rond, alles is gecentreerd rondom de gebruiker.
 
De Snaidero Acropolis is een buitengewoon exclusieve keuken.
 
Helaas is de Acropolis als model niet meer in productie bij Snaidero.
 
Snaidero Venus by Pininfarina. Deze Italiaanse design keuken heeft vergeleken met de Ola extreem dikke deuren en juist een heel dun golvend aanrecht.
 

De Venus is eveneens een spraakmakend keukenontwerp van Paolo. Ook hier komen zijn kenmerkende ronde vormen in terug. Bij deze keuken heeft Paolo deuren toegepast van 28mm dik. Net als de nieuwe Ola 20 worden er juist hele dunne aanrechtbladen toegepast.

 
De Ola 20 is op dit moment het best verkochte ontwerp van Paolo Pininfarina voor Snaidero.
 
De Ola 20 (foto hierboven) is op dit moment het best lopende Pininfarina model in de Snaidero collectie. Practisch en (relatief natuurlijk) ook betaalbaar design. Ook is de Ola 20 makkelijker qua keukenplanning als bijvoorbeeld een Viva of Venus was. Het allerlaatste ontwerp van Pininfarina voor Snaidero is onderstaande Idea 40. Deze keuken is (in tegenstelling tot de Ola 20) ook in hoogglans leverbaar.
 
De Idea 40 is het allerlaatste ontwerp van Pininfarina voor Snaidero.
 
 
         
   
Foto gallery Pininfarina:
 
       
De Ola keuken, echt Italiaans design by Pininfarina. Deze Snaidero keuken is te koop bij de Snaidero Concept Store.
Venus by Pininfarina in zwart microtouch
Afzuigkap Venus by Pininfarina
In de Snaidero Concept Store staan op dit moment enkele nieuwe keukens opgesteld die door Pininfarina zijn ontworpen. Deze beide Italiaanse design keukens zijn van het nieuwe model Ola 20.
   
   
  Relevante links:
   
  Interview met Paolo Pininfarina i.v.m. restyling Snaidero Ola.
  Folder met Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store.
   
   
 
Bekijk hier de modellen pagina met Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store.
   
 
  Neem contact op met de Snaidero Concept Store.
Bekijk hier de pagina met aanbiedingen van Italiaanse design keukens bij de Snaidero Concept Store.
   
   
 
Klik hier voor meer informatie over onze collectie met inbouw apparatuur. Wij hebben ons gespecialiseerd in het Duitse merk Neff.