Klik hier om naar de pagina met Snaidero keuken modellen te gaan van de Snaidero Concept Store uit Zeeland.
 
Lucci & Orlandini design
   
 
Paolo Orlandini en Roberto Lucci

Het in Milaan gevestigde Lucci & Orlandini design is in feite een partnerschap tussen Roberto Lucci (1942) en Paolo Orlandini (1941). Roberto Lucci (de man rechts op de foto) heeft gestudeerd aan het Chicago Institute of Design, Paolo Orlandini deed dit in Milaan aan de architectuurafdeling van de universiteit "Politecnico di Milano".

In 1968 zijn ze begonnen en sindsdien hebben ze een heel assortiment industriele producten ontworpen. Ongeveer 340 door hen ontworpen producten worden verkocht in Europa en Amerika. Deze produkten bestaan uit meubelen voor Calligaris, Knoll en Versteel, verlichting van Artemide, speelgoed, boten en uiteraard ook keukens voor Snaidero en Arclinea. Dat ontwerpen voor Arclinea is trouwens van vóór de periode dat ze voor Snaidero gingen werken, ik neem aan dat dit er mee te maken heeft dat Ivano Dri toendertijd van Arclinea naar Snaidero is vertrokken. Ivano Dri is nu commercieel directeur bij Snaidero

   

Ontwerpen van Lucci en Orlandini worden o.a. getoond in het Museum of Modern Art in New York, het Centre National d`Art Contemporain van het Louvre in Parijs, en het Museum of Contemporary Art in Chicago. Het team Lucci en Orlandini is hiermee wereldwijd bekend en gerespecteerd in de wereld van de ontwerpers.

Beide heren hebben samen wel een bepaalde filosofie waardoor ze zo goed samen kunnen werken. Ze houden niet van overdreven minimalisme. Ze voegen graag emotie en gevoel toe aan hun ontwerpen.

 

Sistema ES.

Het aller eerste model wat Lucci en Orlandini voor Snaidero ontworpen hebben is de Sistema Es. Dit model is in 2001 gepresenteerd. De Sistema Es (spr. Sistema é-esse) is een zwevende keuken met een mooie golvende lijn (de vorm van een wat ingedrukkte letter s. In 2002 wonnen ze met deze Snaidero keuken de "Grand Prix de l`innovation Design" op de Foire de Paris.

Persoonlijk denk ik dat Lucci en Orlandini met dit ontwerp de markt té ver vooruit waren. Het model is helaas niet echt veel verkocht en inmiddels uit productie genomen. Veel elementen van de Sistema Es zijn echter verwerkt in latere modellen van dit duo. Zo worden de bovenkasten met schuifdeuren nog (in een rechte versie) gebruikt in het model Time (is te zien in onze showroom te Arnemuiden.

De Sisteme ES, een Snaidero keuken die ook door Lucci & Orlandini is ontworpen.

Snaidero keuken type Sistema Es (By Lucci e Orlandini).


Best-seller in Nederland: Time

Na de Sistema Es werd in 2002 het model Time gepresenteerd. De Time is in tegenstelling tot de Sistema Es recht uitgevoerd, de ronde vormen van de Es komen alleen terug in de vorm van de speciale greep GT Time. Net als het vroegere Snaidero model Topazio (niet door Lucci en Orlandini ontworpen) worden er horizontale lijnen toegepast op de deuren. Bij een deur die in mat lak uitgevoerd is wordt deze lijn zichtbaar gemaakt door een groef in de deur.

Bij de Eiken en Kersen versie is dit een groef in een andere (hout) kleur. Bij de versie in donker eiken, noten en teak wordt er met de hand een aluminium lijn in gemaakt. De afstand tussen de groeven bij de Snaidero Time is 9cm, deze maat komt weer terug in het aanrecht en in de speciale afzuigkap die voor de Snaidero Time is ontworpen. De Time kan trouwens ook op poten gemonteerd worden (net als bij voorganger Sistema Es), maar in Nederland wordt over het algemeen een aluminium plint toegepast.

De Snaidero Time keuken in het licht eiken opgesteld. Deze Italiaanse design keuken is commercieel gezien de beste keuken van Lucci & Orlandini.
Het ontwerp Snaidero Time won trouwens in 2003 een Good Design Award van het Athenaeum of Chicago (net als later de Skyline).
 

Skyline

Model Skyline is eveneens door Lucci & Orlandini ontworpen en vanaf 2004 in productie. Dit innovatieve model is gemaakt om de consument te bedienen die een design keuken voor aanvaardbare prijs zoekt. Skyline wordt vooral in Italië zelf verkocht als voordeliger alternatief op modellen als Ola en Venus.

Snaidero keuken type Skyline White, een echt Italiaans keukenontwerp van Roberto Lucci en Paolo Orlandini.
De deuren van Skyline zijn overigens identiek als model Sistema Zeta. De handgrepen en bladen maken het verschil. Ook is er een versie Skyline voor minder validen, deze heet Skyline lab. Eveneens in 2004 ontwierpen ze model Panoramica voor Snaidero. Dit model is echter nooit in produktie genomen.
 

Forma

In 2008 hebben Lucci & Orlandini voor Snaidero ook het model Forma ontworpen. Dit is een van de weinige modellen in de collectie van Snaidero waar een kaderfront is gebruikt. Veel kenmerken van de Skyline komen in deze keuken terug. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van halfhoge kasten en worden koken / spoelen vaak gepland in de hoeken van een "U" achtige keuken opstelling. Dit terwijl we in Noord Europa toch meer werken met bijvoorbeeld hoge kasten. Inmiddels is de Forma uit productie genomen (eind 2010).

Florence

Zeer klassiek vergeleken met de Sistema Es en Time is het model Florence. Deze houten keuken toont een stuk romantischer als de andere modellen. Meer de Italiaanse landhuiskeuken dus. De keuken is zelfs voorzien van gegroefde pilasters en kranslijsten. Zowel de Forma als de Florence zijn wat minder Noord Europees gestyled en meer bedoeld voor de lokale Italiaanse markt.

Starlight

Het nieuwste keukenconcept van Lucci en Orlandini voor Snaidero heet Starlight. In 2008 werd dit model geïntroduceerd op de Eurocucina. Deze keuken is echter nooit in productie gekomen.

 
 
         
 
Foto gallery Lucci & Orlandini:
     
Snaidero keuken type Time Rovere Dark. Een houten keuken met eiland.
Snaidero keuken type Time Rovere Light met mat lak imperial red gecombineerd.
Snaidero keuken type Time in Teak hout.
Detail foto Snaidero keuken type Time in donker eiken met aluminium lijnen
Snaidero keuken type Skyline.
Time donker eiken
Time licht eiken + lak
Time Teak
Time donker eiken
Skyline
   
 
Bekijk hieronder de video van de Snaidero Time, de Italiaanse design keuken die door Lucci & Orlandini samen is ontworpen:
 
   
   
  Relevante links:
   
  Folder met Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store.
   
   
 
Bekijk hier de modellen met Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store.
   
   
  Neem contact op met de Snaidero Concept Store.      
Bekijk hier de aanbiedingen pagina met Italiaanse design keukens van de Snaidero concept store.
 
 
     
  Bekijk hier onze collectie met inbouw apparatuur. We hebben ons gespecialiseerd in klasse apparaten van het Duitse merk Neff.