|
|
|
Boerenkool met worst uit de stoomoven. |
|
|
|
De hoge druk stoomoven is ook ideaal voor iets heel ouderwets als deze boerenkool met worst. |
|
|
|
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Ingredienten:
- 1.5 kilo fijn gesneden boerenkool.
- 40 gram boter
- 110 gram ham (gesneden in blokjes of reepjes)
- 2 grof gesneden uitjes
- beetje witte peper
- 2 rookworsten
Bereiden:
-
We beginnen met het wassen van de boerenkool.
-
De boerenkool gaat nu in de gaatjespan van 7.5 liter en we stomen het 4 minuten op 120 graden.
-
De boerenkool doen we nu over in een dichte pan (dus zonder gaatjes) en roeren er de ui, ham, boter en witte peper bij.
-
Vervolgens halen we de rookworsten uit de verpakking en doen het ook in de stoomoven pan.
-
Het geheel gaat nu nog 8 minuten terug in de hoge druk stoomoven op 120 graden.
|
|
|
|
Bij de boerenkool serveren we gekookte aardappelen (indien gesneden zoals de aardappeltjes gegeten worden dan zijn de aardappelen klaar op 3 á 4 minuten op 120 graden (afhankelijk van hoe gaar u het wilt hebben). |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
Let op: Voor het geval u boerenkool wilt klaarmaken met een drukloze stoomoven, de tijd is dan 30 minuten op 100 graden in de gaatjespan. |
|
|
|
|
|
Relevante links: |
|
|
|
Kerntemperaturen voor de oven. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
 |