Giovanni Offredi
bekijk de video over de Snaidero keuken type Kube
   
 

Giovanni Offredi is in 1927 in Milaan geboren. In de jaren 60 begon de wat verlegen Giovanni met zijn carriere. Gedurende die carriere won hij allerlei prijzen zoals 3 x de "Oscar de la nouveautè" in Parijs. Zijn werk staat in het Museum of Modern Art in New York en in het Victoria and Albert Museum in London. Giovanni ontwierp o.a. meubilair, keukens, televisies en telefoons. Meer info hierover vindt u op www.giovannioffredidesign.com

Het was in 1980 dat door Snaidero een fabriek voor ski`s omgebouwd werd tot meubelfabriek. Voor deze fabriek werd een nieuw merk gemaakt, Abaco. Een hele serie modellen werden door Giovanni Offredi ontworpen voor deze fabriek. Zoals bijvoorbeeld in 1984 de Krios (betekent IJs). Een greeploze keuken met elegante lijnen. Twee jaar later (in 1986 dus) kwam de Kalia gevolgd door de Pragma in 1987 en tenslotte de Contralto in 1988. Van deze serie keukens zijn er in Nederland relatief veel verkocht, heel mooi gelakte deuren. Vorig jaar kreeg ik trouwens nog een klant in de winkel die zo`n keuken had en er nog steeds heel tevreden over was. Deze modellen zijn uiteraard niet meer in productie.

Giovanni Offredi, de ontwerper van onder andere de Snaidero keuken Kube.
   
  Pas in 2006 ging Giovanni Offredi weer voor Snaidero werken. Op de Eurocucina zagen we toen voor het eerst het concept, de Kube. Met de Kube streefde Giovanni er naar om het drukke leven van elke dag terug te brengen naar een rustig en intiem moment. Geen overbodige luxe maar een strak, functioneel en warm design. Het concept bestond uit verfijnde maar simpele lijnen en grote functionaliteit.
   
 
De Snaidero Kube keuken naar ontwerp van Giovanni Offredi.

In 2007 echter overleed Giovanni en lag het projekt Kube stil. Zijn zoon Ferdinando echter nam de activiteiten van zijn vaders studio over en heeft het projekt afgerond zodat we in 2008 de daadwerkelijke productieversie konden bekijken op de Eurocucina in Milaan. De Kube is in productie en inmiddels staat de Kube bij ons in de showroom. De Kube is uiteraard verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen.

In 2009 werd het ontwerp van Giovanni bekroond met een Good Design Award van het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design.

In 2009 kreeg Snaidero de Good Design Award voor de Kube. Deze prijs wordt uitgereikt door het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design.
   
 
De Kube ziet u hierboven in de kleur Elm. Kenmerkend zijn de verschillende bladdiktes en de strakke lijnen door het weglaten van de grepen. Het roestvrijstalen aanrecht kan ook uitgevoerd worden in graniet, kunststof of bijvoorbeeld wit corian. Klik hier voor onze introductie aanbieding Kube.
   
   
  Bekijk hieronder de video van de Snaidero Kube Italiaanse design keuken bij de Snaidero Concept Store:
 
   
   
  Relevante links:
   
  Folder met Italiaanse design keukens bij de Snaidero Concept Store.
   
   
 
Bekijk hier de actuele modellen met Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store.
 
 
  Neem contact op met de Snaidero Concept Store, de specialist in Italiaanse design keukens.
Bekijk hier de aanbiedingen met Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store.
 
   
  Bij een mooie Italiaanse design keuken hoort uiteraard ook mooie inbouw apparatuur. Vandaar dat we gekozen hebben voor het Duitse merk Neff.