Massimo Iosa Ghini
keukendesigner voor o.a. Snaidero
   
 
Massimo Iosa Ghini, de ontwerper van Italiaans design waaronder keukens voor Snaidero.

In 1959 werd Massimo Iosa Ghini geboren in Bologna. Hij studeerde architectuur in Florence en behaalde een graad op het Polytechnisch Instituut van Milaan.

In Bologna begon Iosa Ghini zijn studio en begon te werken als architect en industrieel ontwerper. Hij ontwerpt meubels (Poltrona Frau, Divano), brillen (Silhouette uit Oostenrijk), verlichting (Yamagiwa uit Japan), accessoires (Alessi) en sanitair (Duravit, Hoesch en Dornbracht).

Als architect is bij bekend geworden door het ontwerpen van gebouwen, tentoonstellingen en winkelinterieurs. De inrichting van de Ferrari merchandise winkels is bijvoorbeeld door Iosa Ghini ontworpen.

Bekende opdrachtgevers van Iosa Ghini zijn naast Ferrari ook Maserati, Omnitel, Alitalia en Snaidero.

   
   
 

Van de ontwerpen die Massimo voor Snaidero heeft getekend is de de Gioconda het meest succesvol. Het laastste ontwerp van Iosa Ghini voor Snaidero is de Key West, deze keuken is echter voorlopig nog niet in productie.

De Gioconda is een Italiaanse stijl landhuiskeuken die sinds 2000 in productie is. Veel klassieke elementen zoals een wijnregaal, een "batterie de cuisine" hangelement en kranslijsten waren in dit ontwerp opgenomen. Toch oogt de keuken erg modern door de unieke deurafwerking. Deze Gioconda deur bestaat uit een gegoten deur op polyurethaan basis.

Na verloop van tijd is de Gioconda aangepast naar de Gioconda Design versie (zie afbeelding hier onder). Hierbij is de vrij klassieke kleur Zijdewit vervallen. De nieuwe kleuren zijn wit en vedergrijs. Voor de Design versie zijn de bladen ook aangepast (een soort kranslijst als voorrand) en is het geheel een stuk strakker gemaakt. De "batterie de cuisine" en het wijnrek zijn komen te vervallen. Ook is bij de nieuwe Gioconda Design de kranslijst een stuk strakker ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp. De huidige kranslijst is wat minder uitbundig geprofileerd uitgevoerd.

Er zijn tenslotte 2 type grepen mogelijk voor de Gioconda (de Leonardo en de Michelangelo) en 2 type knoppen (CM en CV Raffaello). Bij de Gioconda Design keuken is ook een lijn met tafels en stoelen ontworpen, deze ziet u ook getoond op de foto hier onder.

   
   
  De Italiaanse landhuis keuken in model Gioconda. Deze designers keuken is ontworpen door Massimo Iosa Ghini.
   
   
 
Voor Nederlandse begrippen is de Gioconda toch een vrij klassiek ontwerp. We hebben deze keuken verschillende keren verkocht, maar het is helaas niet zo`n verkoop succes als bijvoorbeeld de Time van Snaidero. In Noord Europa zijn we over het algemeen wat meer gecharmeerd van strakkere keukens. Toch blijken er ook in Nederland nog steeds liefhebbers te zijn voor klassiekere ontwerpen zoals deze bijzondere keuken van Snaidero. De website van Massimo Iosa Ghini zelf vindt u trouwens hier.
   
   
 
Deze Italiaanse keuken is van Snaidero in model Gioconda en uitgevoerd in kersenhout (echt hout uiteraard).
Op de foto links ziet u de Gioconda in kersen. Deze uitvoering is inmiddels helaas niet meer leverbaar.
   
   
  Bekijk hieronder de video met klassieke Italiaanse design keukens (waaronder dus de Gioconda):
 
   
   
  Relevante links:
  Folder met de Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store.
   
   
 
Bekijk hier de actuele modellen met Italiaanse design keukens van de Snaidero concept store.
 
 
  Neem contact op met de Snaidero concept store.
Bekijk hier de aanbiedingen met Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store.
   
   
 
Bekijk onze collectie met inbouw apparatuur op onze speciale pagina voor apparaten. We zijn gespecialiseerd in het Duitse merk Neff.