Logo Piaggio Aero
   
 
De vliegende Ferrari

Sinds 2000 vliegt het Ferrari team uit Maranello met een vliegtuig van het merk Piaggio. Piaggio is het enige vliegtuig ter wereld wat het logo van Ferrari mag dragen. Piaggio is een Italiaanse vliegtuigfabrikant uit Genua wat het mooiste zakenvliegtuig ter wereld maakt. Dit toestel is niet alleen aerodynamisch perfect ontworpen maar ook architectonisch is het een prachtig toestel om te zien. Daarnaast zit de zoon van Enzo Ferrari (Piero) in de directie bij Piaggio. Piaggio sponsort daarnaast de rijders Felipe Massa en Kimi Raikkonen.

 
Piaggio P180 Avanti Ferrari
 

Piaggio Aero is ontstaan in 1998 toen Piero Ferrari samen met Josè Di Mase de fabriek van Rinaldo Piaggio over heeft genomen. Piaggio is de enige fabrikant ter wereld die zowel vliegtuigen als vliegtuigmotoren bouwt. Ook maakt Piaggio Aero onderdelen voor Lockheed (F-35 JSF), Boeing en Rolls Royce. Meer informatie over Piaggio Aero vindt u hier.

 

Piaggio P180 Avanti

 

De P180 Avanti is het snelste turboprop zakenvliegtuig ter wereld. Hierdoor levert het toestel snelheden die in de lijn liggen van een zakenjet met de zuinigheid van een turboprop. Het toestel heeft een ruime cabine waarin je tenminste echt kunt staan.

Bij Piaggio hebben ze duizenden uren getest in de windtunnel waarbij ze tot de ontdekking kwamen dat hogere snelheden bereikt konden worden met een minder voor de hand liggende configuratie. De vleugel is zodoende achterin de romp van het toestel gepland waarbij er een kleine vleugel (dit is geen "canard" omdat er geen besturing op zit) aan de voorzijde is gemaakt. De motoren zijn eveneens achterin het toestel geplaatst. Hierdoor is het ook een stuk stiller in de cabine. De Avanti kan 11 man meenemen waaronder 2 bemanningsleden. In de executive uitvoering kunnen er echter maar 6 passagiers mee.

 

Avanti con EFIS

De Avanti is gemaakt voor 95% gemaakt van aluminium en niet van composiet zoals de VLJ`s die op het moment in opkomst zijn. Het toestel vliegt dus een stuk stabieler in onstabiele weersomstandigheden. Met dit soort toestellen vlieg je toch vaak wat hoger en dan kun je toch soms wat heftig weer tegenkomen. Met zo`n VLJ zit je tenslotte toch in een opgevoerde microlight.

Hoewel het toestel er absoluut ongewoon uitziet is de besturing conventioneel. Ook het onderhoud is niet anders als met andere toestellen. Om in te spelen op de laatste trends is de cockpit nu uitgevoerd met een Rockwell Collins Pro line 21 EFIS (glazen cockpit met 8 schermen).

Mocht u nog een handig toestel zoeken als vervanging van uw huidige Socata TBM850 of Piper Chieftain, dan kunt u met Piaggio goede zaken doen.

Piaggio Avanti front
Ferrari heeft niet alleen links met vliegtuigen, maar ook met de keukens van de Snaidero Concept Store. Als u meer wilt weten kijkt u op deze pagina.
 
Snaidero Ola Blue Dream
   
 
De bovenstaande keuken is door Paolo Pininfarina ontworpen. Pininfarina is als industrieel ontwerper ook betrokken bij ontwerpen voor autofabrikanten zoals onder andere Ferrari, maar bijvoorbeeld ook Volvo of Alfa Romeo. Hier onder (en de rest van deze pagina) nog meer foto`s van de Avanti.
 
  Piaggio Avanti
  Deze foto is helaas niet op Zeeland Airport genomen...
   
  Piaggio Avanti.
  Piaggio Avanti.
   
  Piaggio Avanti.
  Piaggio Avanti.
   
  Vooraanzicht Piaggio Avanti.
  Het vooraanzicht van de Piaggio Avanti.
   
  Interieur Piaggio Avanti.
  Interieur van de Piaggio Avanti.
   
  Piaggio Avanti.
  Piaggio Avanti.
   
   
  Relevante links:
   
  YouTube filmpje van de Piaggio Avanti.
  Vliegen in Italië met Snaidero Concept Store.
  Folder met Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store.
   
   
 
Bekijk hier de actuele keuken modellen van de Snaidero Concept Store.
   
   
  Neem contact op met de Snaidero Concept Store, de specialist in Italiaanse design keukens voor België en Nederland.
   
   
 
Bekijk het assortiment met inbouw apparatuur van de Snaidero Concept Store op onze apparaten pagina.