|
|
|
|
|
Pompoensoep uit de stoomoven. |
|
|
|
|
|
|
|
Gerechtje voor 6 - 8 personen
Ingredienten:
- Olie (olijfolie of rijsteolie)
- Fijn gesneden ui
- Twee fijngesneden kleine sjalotjes
- Twee fijngesneden teentjes knoflook
- Anderhalve kilo pompoen in stukken gesneden en ontpit
- 2 liter water met 2 blokjes kippen bouillon
- 220 gram gerookt spek fijn gesneden
- 250 milliliter kokosmelk
- 120 milliliter koksroom plus een beetje extra voor de garnering
- 50 gram boter
- 3 of 4 takjes thijm
- Vers gesneden bieslook voor de garnering
- Zout en peper om de soep op smaak te brengen.
- Pompoen zaadjes (eventueel) voor de garnering
Bereiden:
- Schil de pompoenen en snijd het in stukken met het vel er nog op (doe het zaad er uit).
- Doe de pompoen 12 á 15 minuten in de gaatjespan in de stoomoven op 120 graden. Stoom de tijm met de pompoen mee.
- Doe ondertussen 2 á 3 lepels olijfolie in de soeppan en bak hier het spek in aan. Doe 1/4 van het spek apart voor de garnering.
- Doe de ui, knoflook en sjalotjes nu in de soeppan voor 2 á 3 minuten.
- Zodra de stoomoven klaar is doe je de pompoen in de soeppan.
- Voeg nu de kippenbouillon, kokosmelk en koksroom toe in de soeppan.
- Gebruik de handblender om de soep fijn te maken.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Garneer de soep met de spekjes, de pompoenzaadjes, bieslook en wat druppels met koksroom.
|
|
|
|
 |
|
De ingredienten voor de pompoensoep. |
|
|
|
 |
|
De stukken pompoen gaan voor een minuut of 15 in de hoge druk stoomoven. |
|
|
|
 |
|
De spekjes bak je even aan in de soeppan. |
|
|
|
 |
|
De stukken pompoen gaan na het stoomoven in de soep pan. |
|
|
|
 |
|
Met de handblender maak je de soep fijn. |
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
 |