Bereiding:
Pel de ui, en snipper deze.
Was de prei en snijd in reepjes.
Schil en snijd de wortel in mooie plakjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze alvast in de pan. Snijd de kabeljauw in de gewenste grootte.
Verhit een eetlepel olijf olie in de (soep)pan en fruit de knoflook en uien.
Voeg de tomatenpuree er aan toe en ontzuur deze op laag vuur.
Voeg na 1 minuutje ontzuren de witte wijn en de visbouillon toe.
Nu kunnen de groenten en de saffraan er ook aan toegevoegd worden.
Zet de mosselen aan in wat olijf olie en blus deze af met een beetje soep en stoof de mosselen gaar.
Pak 4 mooi grote soep borden en verdeel hier de kabeljauw (rauw), Hollandse garnalen, gestoofde mosselen en peterselie over.
Klop de room op met de cognac en peper en zout op smaak.
Schep de kokende soep op de visgarnituur in de borden en schep een mooie lepel Cognac room op.
Serveer er apart de knoflook brood crustinies er bij.
Eet smakelijk! |